Sanaluokkia ja vähän muutakin

Tutustumme sanaluokkiin valmistavalla. Opettaja voi tehdä seinälle oman jutskan tai oppilaat voivat työstää posterit. Tässä pelkistetty malli ihan alkuun luokille 3 – 6. Tein myös miniversion oppilaille jaettavaksi. Mini voisi olla vihkon (sisä)kannessa tai pulpetin alustan alla. Tiedostoja voit tietysti itse muokata vielä mieleisemmiksi. Eikä kukaan estä, vaikka haluaisitte toteuttaa ihan omat oppilaskohtaiset tietsarilla. Tästä voi siis suunnistaa eri suuntiin.

Me ollaan yleensä tehty luokan kanssa. Nyt ajattelin oikaista hieman. Alareunassa on tilaa, jotta siihen voi vaihtaa päivittäin uuden sanan tai kaksikin… tai voi sulostuttaa kuvilla. Eräs opettaja kommentoi tuota partikkelia. Sen voi siis halutessaan helposti vaihtaa myös sanaksi taipumattomat. Tosin nekin saattavat joskus taipua… Mulla on ainakin tällä hetkellä tällä vanhemmalla systeemillä…

Paikallissijat ovat myös opiskelun kohteena valmistavan vuoden aikana. Joku voi haluta lisätä dian – mille, millä ja miltä… Ja musta tuntuu, että mä haluan lisätä tänne vielä joitain muitakin tiedostoja… Eli saatat haluta poiketa tänne toistekin. Tässä tämä PP latailua varten:

Aivan kuten ounastelinkin. Tein vielä tämän… Olen pohtinut tätä seuraavaa vaihtoehtoa jo kauemmin. En ole sillain järjestelmällisesti kuitenkaan pyrkinyt toteuttamaan. No – nyt tein kuvat. Aion laittaa ne luokan oveen. Myös muut koululaiset voivat tarkastella sitten niitä. Ovat jo kiinnostuneina tutkineet kuvataidetöitämmekin. Ajattelin vaihtaa kuukausittain eli 12 erilaista löytyy tiedostosta. Koivu, mänty ja kuusi ovat mukana useammankin kerran. Tietysti voit myös muokata tiedostoa mieltymystesi mukaan.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s