12 peliä valmistavaan – 12 GAMES

  1. Opitaan suomea ja koulusanoja pelaamalla! Tulosta sanakortit (48/32). Leikkaa ja liimaa jokainen kortti hieman suuremmalle värilliselle paperille. Laminoi ja leikkaa.

Pelataan Domino-tyylisesti. Jaetaan kuusi korttia neljälle. Pelin aloittaa pelaaja, jolla on sama sana ja kuva samassa kortissa. Jos useammalla on näin, pelin aloittaa se, jolla on eniten pareja tai sitten nuorin heistä. Jos pelivuorolla pelaajalla ei ole sopivaa korttia, ottaa hän pöydältä kortin. Pelin voittaa pelaaja, jonka kortit loppuvat ensiksi.

2. Vai pelattaisiinko sittenkin väreillä?

3. Tai herkuilla ..

4. – 5. Vai sittenkin lautapelejä…

Lataa:

6. Ja sitten ois vielä tällainenkin mahdollisuus…

Kerrataan opittuja sanoja – siis siirretään toista ukkoa sanastosivulla

7. Ja tämä…

Harjoitellaan yksikköä ja monikkoa joko sanastosivun tai sanastokorttipakan kanssa.

8. Vielä tämäkin!

Harjoiteltaisiinko kotisanoja?

9. No, numeroitakin pitäisi harjoitella…

10. Isän kanssa pelasimme paljon. Piirrettiin ihan vaikka paperille peli. Oli meillä ihan ostettujakin pelejä kuten Afrikan tähti, Monopoli, Sakki, Mylly, Tammi ja pelikorttejakin oli. Tulitikkuaskiakin knopauteltiin. Tämä peli on hieman muunneltu tuosta piirtämästämme pelistä – hyvin tuttu peli kaikille ympäri maailman. Valitse koti. Ota 3 – 4 ukkoa. Kierrä sydän ja palaa takaisin kotiin. Aina liikuttava, jos voi. Voit syödä pelikaverin, jos osut päälle. Silloin hän palaa takaisin kotiin ja aloittaa uudestaan. Ukon sai laittaa peliin mukaan aina heittämällä kuutosen. Voittaja saa kaikki ukkonsa ensimmäisenä kotiin. Verbi syödä ja pelikaveri objektina harjoittelun kohteena.

Syön sinut

11. Kopioi pelilaudat ja yhdistä torniksi. Kullakin pelaajalla on kaksi ukkoa. Kukin pelaaja valitsee oman värin. Harjoitellaan tavallisia värejä siis ja pieniä numeroita sekä kieltoa ja työntää-verbin (työnsin, työnsit) hallintaa – ja varmaan joitakin vaikeita äänteitäkin siinä samalla… Tämä kaikki on hyvä osata ihan välkällä heti valmistavan alussa. Molemmat ukot on pelissä sitten saatava huipulle. Jos pelaaja saa ukkonsa toisen päälle, hän voi työntää toisen takaisin alas eli alkuun. Jos huipulla on jo yksi ukko, pelaajat kaksintaistelevat eli heittävät noppaa siitä, kumpi työntää toisen alas. Pelissä on aina liikuttava, jos vain voi. Esimerkiksi ykkösellä tai kuutosella voisi päästä sisään peliin. Miten sen siis sovitte?

12. Numeroita voi harjoitella sen lapsuuteni tulitikkulaatikkopelin avulla. Aski laitetaan pöydän reunalle ja hieman reunan yli. Askia knopautetaan kunnolla peukalolla – ei siis vain työnnetä kymppiin…. Mihin asentoon laatikko asettuu? Pystyasennosta saa 10 pistettä, sivureunasta 5 pistettä ja kuvapuolesta tulee vain 1 piste. Lasketaan pisteet yhteen. Ensimmäinen sataan pisteeseen yltänyt pelaaja voittaa.

Sivultani etsimällä löydät muitakin pelejä 🧡

Leave a comment